Değişiklikle arazinin emsal değeri 0.75’ten 1.5’a çıkarıldı ancak Mehmet İlhan Gülay’a göre bu artışa rağmen çevredeki 2.07’lik emsal değerlerinin altında kaldı.
"CAMİ İNŞAATI RİCA ÜZERİNE PLANA EKLENDİ"
Gülay ifadesinde, plan notuna cami inşaatı şartının da eklendiğini belirtti. Bu talebin, dönemin İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun ricasıyla gündeme geldiğini ifade etti. "Kendi parselimiz içinde bir cami yapımına da muvafakat verdik. Bu da plan notuna yazıldı," dedi.
“RÜŞVET İDDİASI ASILSIZ, RUHSAT BİLE ALAMADIK”
Gülay, gizli tanığın öne sürdüğü rüşvet suçlamasını da reddetti. “Rüşvet iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum. Zira bu araziyle ilgili bugüne kadar herhangi bir imar ruhsatı dahi alınmış değil. Eğer bir usulsüzlük olsaydı bugün inşaat başlamış olurdu,” diye konuştu. Ayrıca, imar planının altında imzası bulunan bazı isimlerin şu an AK Parti’li belediyelerde görevde olduğunu da hatırlatarak, “Bu kişilerin Ekrem İmamoğlu’nun suç örgütü diye tarif edilen bir yapı içinde gösterilmesi akıl dışıdır” dedi.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan 55 numaralı rapor, 13 Ocak 2022 tarihinde İBB Meclisi gündemine alındı. Söz konusu rapor, İçerenköy’deki parsellerde yapılaşma koşullarını değiştiren plan teklifini içeriyordu. Yapılan oylamada CHP, İYİ Parti, AKP ve MHP’li tüm meclis üyeleri “kabul” oyu vererek plan değişikliğini oy birliğiyle onayladı.
Üstelik raporu hazırlayan komisyonun başkanlığını AKP’li Adnan Zeki Bostancı yaptı. Komisyonun başkanvekili de AKP’li Mehmet Yiğit iken, raportör ise AKP’li Abdülnaser Şimşek.
Oylama sonrası da AKP’li İBB Meclis Üyesi Mustafa Naim Yağcı, değişiklikten duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Yağcı, söz konusu imar değişikliğinin Ataşehir’in yıllardır çözülemeyen sorunlarını ortadan kaldırdığını belirterek teşekkür ediyor. AKP’li üyenin ardından söz alan CHP’li eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de İmamoğlu’na ve meclis üyelerine teşekkür ediyor.