Portakal kabuğu;
Diş taşları durumu hazırda meydana çıktılarsa kış aylarında bir portakalın kabuğunu soyun ve dişlerinizi bu kabuk ile güzelce ovalayın. Fakat ovaladıktan sonra dişlerinizi fırçalamayın ya da bir temizlik prosedürü uygulamayın. Portakal hem plakların oluşmasını hem de bakterilerin çoğalmasını engelleyecektir ve beyazlatıcı etkileri vasıtası ile dişlerinizi daha güzel gösterecektir.
Karbonat;
Bunun beraberinde bir yemek kaşığı kadar karbonatın içerisine az bir oran tuz ekledikten sonra diş fırçanızı kullanarak bu karışımı dişlerinize vakitbilirsiniz. Bu prosedür vasıtası ile dişlerinizdeki taşların hijyenik duruma getirilmesi olası olacaktır fakat devamlı olarak bunu uygularsanız dişleriniz zarar görebilir. Bu amaçla dilediğiniz neticesi aldığınızda bırakmanız gerekiyor.
Eğer hiç bir teknik deva olmuyorsa büyük ihtimalle diş taşlarınız bundan sonra çok sert duruma gelmişler ve onlardan kurtulmak amacıyla diş hekiminiz haricinde bir teknik kalmamış demektir. Doktorunuz otuz dakikalık bir operasyonla onları temizleyebilir fakat ardından gene dişlerinize bakmazsanız gene diş taşları meydana çıkabilirler.
Diş Taşı Temizliği Acıtır Mı?
Diş taşı hijyenikliği acıtır mı sorusunu yönelttiğinizi duyar gibiyiz. Diş doktorları doğrultusundan oluşturulan diş taşı hijyenikliği prosedürü çokça acı veren bir prosedür değildir. Uyuşturulma yapılmayan diş taşı hijyenikliğinde çok küçük sızlamaların dışında mutlaka canınızı yakacak bir acı hissetmeyeceksiniz.
Diş ve Ağız Sihhati İçin Kullanmanız Gereken Yağlar
Çay ağacı yağı
Ağzınızı dezenfekte etmek amacıyla belkide en etkili yağlardan biri olan çay ağacı yağı, ağız içi yaraların iyileşmesine, mantar oluşumuna ve detaylı virüslerin barınmasına izin vermez. Bu amaçla çay ağacı yağı ile dişlerini fırçalayanlarda ağız kokusu göremezsiniz. Ağız kokusunun en mühim sebeplerinden biri ağız içi bakteri ve plak oluşumu olarak bilinmektedir.