Home
14 Aralık 2017 ( 1 izlenme )
Reklamlar

Türkiye'de En Çok Kullanılan İsimler. En Çok Kullanılan Erkek İsimleri, En Çok Kullanılan Kız İsimleri



Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Türkiye’de en çok kullanılan 40 ismi  aşağıda  bulabilirsiniz.  İlgilenenler için erkek ve kadın olarak iki ayrı liste ile gösteriyoruz. İsimlerin üstüne tıklayarak anlamlarına, kaç kişi olduğuna, kullanım sayılarına, istatistiklerine ve birçok eğlenceli, ilginç bilgiye ulaşabilirsiniz.

En Çok Kullanılan Erkek İsimleri En Çok Kullanılan Kız İsimleri
En Çok Kullanılan Erkek İsimleri

Listeye göre Türkiye’de erkek ismi olarak en çok Mehmet ismi kullanılıyor. Tam olarak 1 401 744 kişi Mehmet ismini kullanıyor. 2014 itibariyle 2. olan isim Mustafa sırasıyla Ahmet, Ali, Hüseyin ve Hasan isimleri takip ediyor. Tüm isimlerin üzerine tıklayarak kaç kişinin bu ismi kullandığına bakabilirsiniz.

  1. Mehmet
  2. Mustafa
  3. Ahmet
  4. Ali
  5. Hüseyin
  6. Hasan
  7. İbrahim
  8. İsmail
  9. Osman
  10. Yusuf
  11. Murat
  12. Ömer
  13. Ramazan
  14. Halil
  15. Süleyman
  16. Abdullah
  17. Mahmut
  18. Recep
  19. Salih
  20. Fatih

En Çok Kullanılan Kız İsimleri

En çok kullanılan kız ismi yine dinibir isim olan Fatma olmuş. Bunu dini isimlerden Ayşe, Emine, Hatice ve Zeynep izliyor. Fakat Türkiye’de kızlara verilen isimler erkeklere verilenler kadar çoğunluk oluşturmamış. Yani çok daha farklı kız isimlerine sahibiz.

  1. Fatma
  2. Ayşe
  3. Emine
  4. Hatice
  5. Zeynep
  6. Elif
  7. Meryem
  8. Şerife
  9. Sultan
  10. Zehra
  11. Hanife
  12. Merve
  13. Havva
  14. Zeliha
  15. Fadime
  16. Esra
  17. Özlem
  18. Hacer
  19. Yasemin
  20. Hülya
1923 ile 1930 arasında Türkiye’de en çok kullanılan 20 kadın ismi ise şunlar: “Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep, Şerife, Hanife, Meryem, Sultan, Zehra, Havva, Hayriye, Cemile, Zeliha, Elif, Gülsüm, Naciye, Hava ve Fadime”
1980 askeri darbe döneminde kız çocuklarına verilen isimler ise şöyle sıralandı: ‘Hülya, Dilek, Filiz, Yasemin, Songül, Özlem, Arzu ve Aynur”

2013’te kız çocuklarına verilen 20 isimle Cumhuriyetin ilk yıllarında kız çocuklarına verilen isimler arasında sadece; “Zeynep, Fatma, Meryem. Elif, Ayşe” benzerlik taşıyor.

Erkeklerde de durum farklı değil

19231930 yıllarında revaçtaki erkek isimleri şöyle: “Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin, Hasan, İbrahim, İsmail, Osman, Halil, Süleyman, Yusuf, Ömer, Abdullah, Mahmut, Salih, Kemal, Ramazan, Recep, Mehmet Ali”

1980 darbe döneminde revaçta olan erkek çocuk isimler ise şunlar: “Mehmet, Mustafa, Murat, Ahmet, Ali, Hüseyin, Hasan, İbrahim, İsmail, Hakan, Ramazan, Bülent, Osman, Ömer, Serkan, Yusuf, Fatih, Metin, Adem ve Erkan”

2013’te de erkek çocuklarına verilen 20 isim şöyle sıralandı: “Yusuf, Berat, Emir, Mustafa, Ahmet, Ömer, Mehmet, Muhammed, Emirhan, Eymen, Ali, Çınar, Enes, Kerem, Miraç, Umut, İbrahim, Furkan, Hüseyin, Yunus Emre”

En çok Yılmaz soyadını kullanıyoruz

Genel Müdürlüğün istatistiklerine göre; en çok kullanılan soyadları listesinde ise Yılmaz, Kaya, Demir, Şahin ve Çelik ilk 5 sırada yer aldı. En çok kullanılan diğer 15 soyadı ise ise şöyle sıralandı: “Yıldız, Yıldırım, Öztürk, Aydın, Özdemir, Arslan, Doğan, Kılıç, Aslan, Çetin, Kara, Koç, Kurt, Özkan, Şimşek”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Canan Kaftancıoğlu’nun yakın arkadaşı ve CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz, genç kadını taciz ettiği için tutuklandı Deniz Akkaya'dan Haluk Levent hakkında dolandırıcılık iddiası! 'Az kaldı hazırlan' Kadir İnanır Hülya Avşar'ın hayatını kurtarmış Büyük ödülü kazanan Masterchef Tanya'