.
Gencecikti… Ve öyle bir sesi vardı ki…Dinleyenin içini t-itretirdi… Taht Kurmuşsun Kalbime adlı şarkıyla hala hatırlanıyor ama, o aslında dönemine damga vuran müthiş bir arabesk repertuarına sahipti… Gerçek adıyla Esen Ağan’ın ya da herkesin bildiği adıyla Esengül’ün öyküsü de katıldığı bir ses yarışmasıyla başladı Konservatuar mezunu bir annenin k-ızıydı..
Bu yüzden en büyük destekçisi annesiydi… S-okak Çocuğu Ali’ye plaklarında vokal yapan Esengül, ilk 45’liğini 1971’de yaptı. Cavit Deringöl, A. Nail Bayşu, Orhan Akdeniz ve Selami Şahin’le çalıştı. Bir kuşağın gönül telini titreten Esengül, en ünlü ve gözde olduğu zamanlarda bile p-a-vyonlarda calışan Esengül’ün ka-rmaşık ve biraz da k-aranlık bir özel y-a-ş-a-m-ı vardı. Bu yönüyle de il-gi çekiyordu. Adnan Şenses’le i-mam ni-kahıyla evlenen Esengül’ün onu terk edip Beşiktaşlı futbolcu Tayfun’a kaçışı da dönemin magazin basınında yer işgal etmişti..
Sadece müzisyen ve futbolcularla değil kabadayılarla da i-l-işkisi vardı Esengül’ün. Hatta Oflu İsmail’in onun uğruna g-azino sahibi O*dürdüğü söylendi. Bir rivayete göre de ‘Ç-ı-rpınırdı Karadeniz’ söylemediği için t-ehdit almıştı.
1979 yılında bu o-l-ayların ardından g-izemli bir t-rafik k-a-zasında y-aşama v-eda etti. Esengül, bu o-laydan yirmi gün sonra, yanında bir işadamı ile birlikte Ataköy’de g-eçirdiği t-rafik k-a-zası sonucu ö-l-dü. Bunun bir h-esaplaşma olduğuna dair haberler nedeniyle c*nayet masası olayı s-orguladı, ancak k-a-zanın aşırı a-lkol ve h-ızdan olduğuna hükmedildi. Y-aşamı sadece 24 yıl sürmüştü.. Bazı hayranları uzun süre onun ö-l-d-üğüne i-nanmadı.. Gözlerden uzak yaşamak için O*ldüğü haberlerini yaydığını da ileri sürdü.
Arabesk g-ırtlağı en iyi kullanan, unutulmaz seslerden biri… Ya da diğer adıyla A-cıların K-adını Bergen… Gerçek adı Belgin Sarılmışer olan şarkıcı, kocası Halis Serbest tarafından y-üzüne ke-zzap atıldığı için bir g-özü yok olmuştu ve bu yüzden yüzünün o bölgesini s-açlarıyla k-apatıyordu. Ancak oğlu daha sonradan hazırladığı internet sitesinde bunun annesinin ünlü olmasını sağlamak için uydurulan bir ya-l-an olduğunu i-ddia etmişti. Sebep ne olursa olsun o arabesk dünyasının unutulmaz kraliçelerinden biri.. Artık y-aşamasa bile…
Ankara Devlet Konservatuarı Piyano bölümünü giren ama m-addi s-ıkıntılar nedeniyle bitiremeyen Bergen, y-aşını büyülterek bir süre PTT’de çalıştı. 1979’da arkadaşlarıyla eğlenmek için gittiği Feyman G-ece K-u-l-übü’nde sahneye çıktıktan sonra çalışması için aldığı teklifi kabul etti. Feyman Gece Kulübü’nde Grup Lokomotif orkestrası ile birlikte Türk Sanat Müziği, Türk Hafif Müziği ve dönemin modası olan arajmanlardan oluşan repertuarlarla sahne aldı.
Ankara’dan sonra iş için Adana’ya giden Bergen, burada Halis Serbes’le t-anıştı ve bir yıl sonra da e-vlendi. Şarkıları ve albümleriyle ortalığı k-asıp ka-vuran Bergen, konser için gittiği Adana’da u-ğradığı b-ı-ç-aklı s-al-dı-rıdan son anda k-urtuldu. Nisan 1989’da kocasından da resmen b-oşanan Bergen, Haziran 1989’da sahnelere d-önüşünü, hayattayken ki son albümü olan “Yıllar Affetmez” ile yaptı Yoğun bir ilgiyle karşılanan albümün tanıtım turnelerine başlayan sanatçı 14 Ağustos 1989’u 15 Ağustos’a bağlayan gece Adana Pozantı’da b-oşandığı e-şi tarafından k-u-rşu-nla-narak O-ldü-rü-ldü.