Home
31 Aralık 2018 ( 0 izlenme )
Reklamlar

Korkunç gerçek ortaya çıktı Alzheimer bulaşıcı

Londra Kolej Üniversitesi bölüm başkanı olan Dr. John Collinge, prion hastalarının beyinlerini incelerken araştırma ekibi bu beyinlerde Aß birikiminin varlığını buldular.

Aß,Alzheimer hastalığının ayırt edici özelliği olarak bilinmektedir.

Hastaların hiçbiri Alzheimer için tam olarak nörolojik bulguları sergilememiştir.

Dr. Collinge, hastaların çoğunun bu tip bulguları olanların aksine 30’lu ve 40’lı yaşlarda olduklarını söyledi. Bu bulguları bildiren 2015 tarihli “Amiloid ß patolojinin ve serebral amiloid anjiopatisinin insana geçişi için kanıt” başlıklı makalesi Dr. Collinge’nin bu işi derinlemesine araştırmasına neden oldu.

Ekip ilk önce geçmişte kullanılan, büyüme hormonu şişelerini tanımlamak için yola çıktı. Bazı dedektiflik çalışmaları ve bol şansla, orijinal malzemenin bir kısmını bir arşivde buldular ve hastalara enjekte edilenle aynı materyali belirleyebildiler. Harvard Tıp Okulu işbirliği ile araştırma ekibi örneklerde hem Aß hem de Alzheimer’in bir özelliği olan tauyu tanımladı.

Bu numunelerin Aß patolojisini sağlıklı organizmalarda tohumlayıp tohumlayamadığını test etmek için ekip Japonya RIKEN araştırmacıları ile işbirliği yaptı. Fareler, yaklaşık altı aylıkken Aß biriktirme belirtileri gösterdi. 6 8 haftalık dişi farelerin beyinlerine, orijinal chGH numuneleri enjekte edildi. Farelere, ayrıca negatif kontrol olarak sentetik büyüme hormonu ve pozitif olarak da Alzheimer’dan ölen hastalardan alınan doku enjekte edildi. Sekiz ay sonra farelerin beyinleri incelendi. Ekip, Aß tortuları ve serebral amiloid anjiyopatinin orijinal chGH örneklerini alan farelerde tutarlı bir şekilde bulunduğunu ancak kontrol farelerinde neredeyse hiç gorülmediğini tespit etti. Bu çalışma “Amiloidß protein patolojisinin kadaverik hipofiz büyüme hormonundan bulaşması” başlığıyla 13 aralıkta Nature’da yayımlandı.

Araştırma ekibi, uzun zamandır bilinen tıbbi ve cerrahi prosedürlerle Aß tohumlarının istemeden iletim riskinin olduğuna ve kazayla prion iletimi riski taşıdığına dikkat çekti. Aß tohumları ve prionlar metale yapışabileceğinden, beyin ameliyatı sırasında kullanılan metal aletler ve implantlar özellikle önemli.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'den çarpıcı FETÖ itirafı! "Birçok kişi FETÖ’ye saf duygularla yardım etti" Cumhurbaşkanlığı sistemi için yeni bir KHK daha yayımlandı CHP'li Kadıköy Belediyesi istediği yöneticiyi atamayan 10 yıllık spor kulübünü kapatıyor: Tayyip bey haklıymış, bundan sonra CHP’ye oy yok! Müslüme'nin annesi