Bilgisayarlar:
Teknolojinin gelişimiyle birlikte internetin yaygınlaşması bilgisayarları yaşamlarımızın önemli bir parçası haline getirdi. Ancak ellerimizde biriken bakteriler bilgisayarın tuşlarına her dokunuşumuzda buralara geçmektedir. Bu nedenle bilgisayarlarımızı çok sık temizlememiz gerekiyor. Ayrıca bilgisayar başında kesinlikle bir şeyler yiyip içmemek gerekiyor. Aksi takdirde özellikle bilgisayarın klavyesinde biriken bakterilerin sayısı milyonlara ulaşabiliyor.
Çoğumuz bilgisayarlarımızın ekranlarını çok sık temizlesek de klavyenin hijyenine o kadar özen göstermeyiz. Ancak sağlıklı bir bilgisayar kullanımı için bilgisayarımızın her tarafını çok sık temizlememiz lazım.
Halılar:
Sağlığımızı ciddi şekilde tehdit eden bakterilerin en fazla barındığı yerlerden biride halılardır. Üstelik halılar çok sık temizlense de bu bakteriler barınmaya devam edebiliyor. Bu nedenle halı üreten birçok firma, bu durumdan satışlarının olumsuz etkilenmemesi için antibakteriyel halı üretimi yapmaktadır. Evlerimizdeki halılar antibakteriyel olsa dahi ayaklarımızdaki bakterilerin bu halılara geçtiğinin bilincinde olmalı ve günlük temizliğini yapmayı ihmal etmemeliyiz.
Mutfak Lavaboları:
Çoğumuz sebze ve meyveleri yıkarken mutfak lavabosunu kullanmaktayız. Ancak bu sağlığımızı tehlikeye atacak kadar hatalı bir davranıştır. Bu konu üzerine yapılan araştırmalar, mutfak lavabolarının santimetrekaresinde 230 bini aşkın bakteri barındırdığını ortaya koydu. Mutfak lavaboları bulaşık süngerleriyle ovularak yıkansa dahi bakteriler halen lavaboda barınmaya devam edebiliyor.
Mutfak lavabosundan başka yıkayacak yerim yok, ne yapayım diyenler ise sağlıklarını tehlikeye atmamak için lavabolarını çok sık aralıklarla çamaşır suyuyla yıkamalıdır. Aksi takdirde kanserde dahil olmak üzere birçok hastalığa yakalanma riski artar.