İzmir'in Çiğli Belediyesinde 10 Haziran 2024'te işten çıkarılan işçiler, işe iade talebiyle belediye önünde basın açıklaması yaptı. Çiğli Belediyesi önünde toplanan işçiler, "Yürüyen ayaklar susturulan işçilerin sesidir", "CHP'ye adalet, işçiye istisna mı?", "Adalet herkes için adalet" yazılı pankart açtı, slogan attı.
Grup adına açıklama yapan Hale Ören Özdinçer, Çiğli Belediyesinde uzun yıllar emek verdiklerini, görevlerini alınteriyle yerine getirdiklerini söyledi.
İşten çıkarılmalarına somut bir gerekçe gösterilmediğini belirten Özdinçer, şu ifadeleri kullandı: “Bizler, Çiğli Belediyesinde yıllarca emek vermiş, alınteriyle görevini yerine getirmiş emekçileriz. Ancak tüm bu emeğimize rağmen, hiçbir somut gerekçe gösterilmeden, haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde işimizden çıkarıldık. Aradan geçen 10 ay boyunca, defalarca dile getirmemize, yetkililerle görüşmemize ve verilen sözlere rağmen, ne yazık ki işe iademiz konusunda herhangi bir çözüm süreci başlatılmamıştır.”
Belediye yönetimiyle bir çözüme ulaşamayacaklarını düşündüklerini dile getiren Özdinçer, şunları kaydetti:
“Bizi oyalayan, umut tacirliği yapan bu yaklaşımı kabul etmiyoruz. Bu süreçte yaşadığımız mağduriyet, yalnızca ekonomik değil; aynı zamanda sosyal, psikolojik ve insani bir yıkıma dönüşmüştür. Ekmek davamız bir onur davasına dönüşmüş durumda. Bizler, emeğiyle yaşayan insanlar olarak artık bu sorunun Çiğli Belediyesi yönetimiyle çözülebileceğine olan inancımızı yitirmiş durumdayız.
“Bu nedenle artık susmayacağız, beklemeyeceğiz! 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda, emeğin, dayanışmanın ve mücadelenin günü olan bu anlamlı günde, ‘Adalet’ isteyen tüm emekçilerle omuz omuza yürüyeceğiz. Yolumuz, ‘Adalet’ diyerek yola çıkan CHP Genel Merkezi’nin önü olacak!
“Çünkü biz, sadece işimizi değil; aynı zamanda hakkımızı, hukukumuzu ve onurumuzu istiyoruz. 1 Mayıs’ta Çiğli Belediyesinden çıkarılan kadın emekçiler olarak Ankara’ya, CHP Genel Merkezi önüne yürüyoruz. Amacımız siyasi bir tartışma değil; emeğin siyasetiyle, adaletin sesiyle, hakkın ve haklının yanında durulmasını talep etmektir. “Bizler ekmeğimizin peşindeyiz. Bizler adaletin yeniden tesis edilmesini istiyoruz. Ve bizler yalnız değiliz.”