Kırışıklıkları Yok Eden Aspirin Yöntemi Kırışıklıkları Yok Eden Aspirin Yöntemi Cilt lekeleri ve yaraları iyileştirici etkisi ile ciltteki kırışıklıkları düzelterek gençleştirir. Ülser, kolit, ishal, romatizma hastalıkları, akneler, adet düzensizliği, sistrit, sakinleştirici, karaciğer hastalıkları, tümör, akciğer hastalıkları, yara bakımı, ruhsal problemler, kan sulandırıcı, tansiyon dengeleyici, kalp hastalıkları, ses kısıklıkları, antiseptik parazit giderici olarak da yararlanılmaktadır.
Uyuz ve mantar hastalıklarının tedavisinde merhem ya da yakı şeklinde kullanılmaktadır. Nasıl Kullanılır?Afrika ve Hindistanda yetişen bu ağacın kabukları çizilerek içerisindeki sütü alınır.Kurutulursa günlük sakızı adı verilen sakız oluşur. Çocuklarda kuru üzüm ile birlikte tüketildiğinde zihin açıcı etkisi vardır. Aynı zamanda su ile birlikte eritilerek tıbbi amaçlı da kullanılmaktadır. Nefes açıcı ve rahatlatıcı etkisiyle tütsü olarakta kullanılmaktadır.Bu bilgilerden daha fazla kişinin yararanması için sizde sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Reçine nedir ne işe yarar? Reçine başta çamgiller olmak üzere çeşitli bitkilerde bulunan ya da yapay olarak üretilen, katı ya da yarı akışkan, kolay eriyen, suda çözünmeyip organik çözücüler ile çözünen yapışkanımsı organik madde başka bir deyişle çam sakızı. Birçok bitki, özellikle odunsu bitkiler yaralanmaya tepki olarak reçine üretir. Salgılanan reçine, bitkide yaralanmış bölgeyi böceklere ve patojenlere karşı koruyan bir bandaj görevi görür. Reçine başta çamgiller olmak üzere çeşitli bitkilerde bulunan ya da yapay olarak üretilen, katı ya da yarı akışkan, kolay eriyen, suda çözünmeyip organik çözücüler ile çözünen yapışkanımsı organik madde başka bir deyişle çam sakızı.
Birçok bitki, özellikle odunsu bitkiler yaralanmaya tepki olarak reçine üretir. Salgılanan reçine, bitkide yaralanmış bölgeyi böceklere ve patojenlere karşı koruyan bir bandaj görevi görür. Doğal olarak bitkilerden salgılanan reçinenin içeriği ağırlıklı olarak terpen ve türevlerinden oluşur. Reçinedeki en yaygın terpenler, bisiklik terpenler, alfa-pinen, beta-pinen, delta-3 carene ve sabinen, monosiklik terpenler limonen ve terpinolendir ve daha az miktarda trisiklik seskiterpenler olan longifolen, karyofilik ve delta-cadinene’dir. Bazı reçineler yüksek oranda reçine asitleri de içerir.