Farkedemediğimiz şey ise telefonlarımız tuvaletteki bütün mikropları üzerinde toplayıp, daha sonra elimize, yüzümüze hatta ağzımıza taşınmasına sebep oluyor.
Surrey üniversitesinin yaptığı bir araştırma, telefonları yakınen inceledi ve cep telefonları üzerindeki bakteri sayısının tuvalette bulunan bakteri sayısından 18 kat daha fazla olduğunu söyledi. Bu bilgi küçümsenmeyecek kadar önemli.
Hepimizin kullandığı cep telefonlarının asıl amacı iletişim kurmak olsa da artık neredeyse her ihtiyacımızı cep telefonları ile karşılayabiliyoruz. Bu da cep telefonlarının kullanım sürelerinin artmasına sebep oluyor. Arkadaşlarımızla sesli veya görüntülü konuşmak gibi birçok amaçla elimizden düşürmediğimiz cep telefonumuz aslında bizi hasta ediyor olabilir mi?
Tuvaletlerden Daha Fazla Mikrop Bulunduruyor Sürekli elimizde tuttuğumuz telefonlarımızda bulunan bakteriler elimize ve elimizden de bütün vücudumuza ve ağzımıza bulaşıyor. Aft, uçuk, bağışıklık sistemi gibi birçok problemin doğmasının başında geliyor. Sifonu çektiğiniz anda klozeti kapatmamanız durumunda 3 metreye kadar o mikropların uzayabildiğini biliyor muydunuz?
Banyo lavabosunun rafında genelde diş fırçalarımızı bulundururuz bu da oldukça yanlış bir seçim. Mutlaka kapağı olan bir dolapta tutmalısınız nedenini az önce açıkladık 3 metreye kadar sıçrayabiliyor mikroplar Düzenli Olarak Telefonlarınızı Temizleyin Her ay düzenli olarak telefonlarınızı temizlemeniz gerekir. Özelliklere parçalara ayırabiliyorsanız her ay ayırıp tozunu bir pamuk ve kulak çöpü ile temizlemelisiniz. Vücudumuz daima hastalanmayalım diye virüs ve mikroplarla savaşır. Bedenimize bir iyilik yapalım ve ona yardımcı olalım.