Şanlıurfa'da fıkra gibi olay: Eşi, bacanağıyla evli çıktı!

Nikah, eşimin nüfus cüzdanıyla kıyılıyor'
Eşi ile baldızının aynı isme sahip olduklarını ve bu nedenle bir karışıklık yaşandığını söyleyen Kaynak, şöyle devam etti:
"Meğer eşimle aynı isme sahip olan 44 yaşındaki üvey ablası ile kimlikler karışmış ve ikisinin de adı Fatma olduğu için bu durum daha önce kimse tarafından fark edilmemiş. Karışıklık, şu anki baldızım olan abla Fatma'nın evlenmeden önce kimliğini yenilemek için nüfus dairesine gitmesiyle başlıyor. İki kız kardeşin de ismi aynı olduğu için kimlik değişikliği yapan nüfus memurunun dikkatinden kaçıyor sanırım. Baldızımın fotoğrafı, eşim Fatma'ya ait bilgilerin yer aldığı bir kimliğe yapıştırılıyor ve o şekilde veriliyor. Okuma yazması olmadığı için baldızım da bu hatayı fark etmiyor. Daha sonra şu anki bacanağım İzzettin Kaya ile evlenirken doğal olarak resmi nikah da aslında eşimin kimlik bilgilerinin yer aldığı nüfus cüzdanı ile kıyılıyor."
'Çocuklarım eğitim ve sağlık haklarından mahrum kalıyor'
10 yıllık evliliklerinde 4 çocukları olduğunu ve eşinin beşinci çocuklarına hamile olduğunu belirten Kaynak, şunları söyledi:
"Sonradan öğrendiğim gerçeği düzeltmek için yıllardır çalmadığım kapı kalmadı ama şu an resmiyette halen bekarım ve eşim bacanağımla resmi nikahlı görünüyor. Eşimin yeğenleri resmiyette onun çocukları ve bizim çocuklarımızın anne babası resmiyette yok. Eşim başkasıyla resmi nikahlı olduğu ve ben de bekar göründüğüm için çocuklarıma kimlik bile çıkaramıyorum. Şu an hem eşim hem de baldızım aynı bilgileri taşıyan kimliği kullanıyor. Evliliğin iptali için açtığımız dava, itiraz süresi geçtiği gerekçesiyle reddedildi. Çocuklarım eğitim ve sağlık haklarından yararlanamıyorlar. Resmiyette benim çocuklarım bile değiller. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.
'Yaklaşık iki yıldır istinaf kararını bekliyoruz'
Dava dosyasının yaklaşık iki yıldır istinafta beklediğini söyleyen avukat İbrahim Demir ise şöyle konuştu:
"Yanlışlıkla yapılan evliliğin iptali için daha önce aile mahkemesinde iki kez dava açıldı. Fakat ilk dava nikahın üzerinden 5 yıl geçtiği için zaman aşımı nedeniyle ikinci dava ise aynı davanın ikinci kez açılamayacağı gerekçesiyle usulden reddedildi. Daha sonra asliye hukuk mahkemesinde nüfus cüzdanının düzeltilmesi davası açtık ancak burada da aile mahkemesi görevli olduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı verildi. Son olarak 2023 yılının ocak ayında istinaf mahkemesine başvurduk ama yaşanan mağduriyetten dolayı ivedilikle bakılması gereken bir dosya olmasına rağmen yaklaşık iki yıldır istinaf kararını bekliyoruz. Bu gecikme ailenin yaşadığı mağduriyetin artmasına neden oluyor. Mağduriyetin giderilmesi için kararın bir an önce çıkması gerekiyor. Çünkü burada her iki aile de mağdur olmuş durumda."
(Urfanews)
Reklamlar