Canan Karatay’dan korkutan uyarı! Hasta olmamak için ağzınıza bile sürmeyin

Kalp Krizi Nedenleri Nelerdir?
Ciddi bir hastalık olan ve ölüm riskinin yüksek olduğu bu hastalığın belli başlı bazı nedenleri vardır.

Sigara kalp krizinde en büyük etkenlerden biridir. Sigara kullanan bir kişinin, diğer sigara kullanmayan insanlara göre kalp krizine yakalanma olasılığı daha fazladır.
Kanda LDL adlı bir madde bulunur, bu maddenin gereğinden fazla olması kalp krizi riskine yol açmaktadır. LDL maddesi en çok sosis, sucuk, karides, salam, et, kızartmalarda, tereyağları, mayonez, yağlı süt ürünleri gibi ürünlerde bulunmaktadır. Bu ürünleri gereğinden fazla tüketmek sağlığımız açısından olumsuz etkiler yaratacaktır. Kalp krizi belirtileri göstermeye başlarsınız.
Şeker hastalıkları, kalp krizi riskini ciddi oranda tetikleyen rahatsızlıklar arasında ilk sıralardadır. Birçok insan zaten şeker hastalığı sebebiyle kalp krizi geçirip vefat etmektedir.
Obezite, damar sertleşmesine sebep olduğundan ötürü kalp krizi riski fazladır.
İlerleyen yaşlar ile birlikte kalp damarları eskisi kadar sağlam olmayabilir. Bu da kalp krizi riskini tetikler niteliktedir.
Kadınlarda doğuştan var olan östrojen hormonu kalp krizine karşı koruyucu niteliktedir. Fakat kadında oluşan menopoz sonrası kalp krizi riski oluşmaktadır.
Sağlıksız beslenme ve hareketsiz bir yaşamda kalp krizi belirtileri arasındadır.

Yukarıdaki gibi nedenler kalp krizine sebebiyet verebilir.

kalp krizi
Kalp Krizi
Kalp Krizi Tedavi Yöntemleri
kalp krizi belirtileri var olan bir kişinin kesinlikle en yakın hastaneye götürülüp tedavi ettirilmesi gerekir. Bu konuda hızlı olunmalarıdır çünkü hasta her an yaşamını yitirebilir.

Kalp krizi sebebiyle oluşan ölümlerde genellikle kalp krizi geçirdikten 30 dakika ile 1 saat arasında gerçekleşen bir ölüm oluşmaktadır. Hastanın alanında uzman kişiler tarafından tedavi ettirilmesi gerekir. Doğru teşhis ve doğru tedavi hasta yaşamı için önemlidir. Yakın çevrenizde kalp krizi geçiren birine asla su harici bir şey vermeyin.

Ambulansın gelmesine kadarki sürede hastayı yere yatırıp dizleriniz ile kalbine baskı yapmanız gerekir. Kalp krizi belirtileri göstererek hastaneye ulaşan hastaya anjiyo yapılır. Anjiyo sonuçlarına göre hastaya gerekli ilaç verilir ya da cerrahi işlemler uygulanır. Wikipedia / Mayoclinic / Heart
Reklamlar