Burada tuvalet yasak Nereye gidecek peki bu millet?..
Tuvalete girmenin bile yasak olduğu şehir başta olmak üzere dünyanın en ilginç, en sıradışı yerlerinin var olduğu galerimiz haberin detayında...
Dünyada birbirinden ilginç yerler var. Aynı dünya üzerinde bulunan bu yerler birbirinden tamamen farklı. İnsan eliyle sonradan yapay sınırlarla sınırlandırdığımız dünyada resmen tanınan 195 tane ülke var. Resmen tanınan ülkelerin yanı sıra bağımsızlığını ilan etmiş toplam 236 ülke var. Her ülke birbirinden farklı. Coğrafi olarak birbirinden farklı bu ülkeler iklimleriyle, yeryüzü şekilleriyle, doğalarıyla, mimari yapılarıyla, yönetim şekilleriyle, aldıkları yasaklarla, kanunlarıyla, yöneticilerin ilginç kararlarıyla hiçbiri birbirine benzemiyor. Birbirinden farklı bu ülkeler arasında çok ilginç yerler var. Duyunca şaşıracağınız bu ilginç yerleri sizler için derledik.
HABERİN Devamını Okumak İçin Görsele Tıklayın
Dünyanın en ilginç yerlerinden biri de Tibet'te bulunan Sertar şehridir. Gidenler tarafından gerçeküstü olarak tanımlanan Sertar şehri Çin'in ortasındaki Siçuan bölgesinde yer alıyor. Bu tarihi kent Tibet Özerk Yönetim bölgesinde bulunuyor. Şehrin kendisine has gelenekleri ve kuralları var. Tibet'te ağırlıklı olarak din adamları yaşıyor. Tibet'te bulunan Sertar şehri dünyanın en ilginç yerlerinden biri. Çin'in doğusunda yer alan bu şehir yasaklarıyla dikkat çekiyor. Nüfusunun yüzde doksanı rahip ve rahibe adayı olan şehirde ilginç bir yasak var. Sertar şehrinde tuvalete gitmek yasak. Yasaklar şehri Sertar bir tepenin yamacına konumlanmış olan tek tip evlerden oluşan görüntüsüyle ziyaretçileri büyülüyor.
Şehirde son verilere göre yaklaşık olarak 60 bin kişi yaşamakta. Sertar'ı dünyanın geri kalanından ayıran ilginç yanları var. Sertar'da bulunan manastır, Budizm açısından çok önemli bir konuma sahip. Budizm inancına sahip insanlar için Sertar oldukça özel birşehir konumunda. 40 bin rahip ve rahibenin eğitim gördüğü manastır, Sertar'ı adeta bir öğrenci şehrine çevirmiş. Ama bu durum, şehre sanıldığı gibi bir canlılık ve renklilik katmamıştır. Sertar şehrinde yaşayan Budizm temelli eğitim gören 40 bin rahip ve rahibe için bir çok yasak söz konusu. Öğrenci yoğunluğu olan bu şehri öğrenci şehri olarak adlandırsakta öğrenci şehri denildiğinde aklımıza gelen her şeyi bir kenara bırakın burada tam tersi bir şekilde sert kurallar geçerli. Sert yasaklardan biri buraya eğitim almak için gelen gençlerin televizyon ve benzeri teknolojik aletleri kullanmaları kesinlikle yasak. Yasaklar teknolojik aletlerle sınırlı değil. Sertar'da bulunan 40 bin öğrencinin tuvaletleri kullanmaları da yasak
Sertar Çin'in ortasındaki Siçuan bölgesinde yer alan Sertar şehrinde ilginç yasaklar mevcut. Bu tarihi kentte manastıra giden 40 bin öğrenci için ilginç yasaklar mevcut. Sertar şehrinde öğrenciler teknolojik aletler kullanamıyor ve öğrencilerin tuvalete gitmesi yasak.
Longyearbyen Norveç’te bulunan kasabada ölmek yasak. Evet doğru duydunuz bu soğuk kasabada mezara yeni cenaze alımı yasak. 1917’de çıkan bir salgında nüfusun önemli bir kısmının ölmesi yüzünden yapılan araştırmada ise bu virüsün sebebinin 70 yıl önce mezarlığa gömülmüş bir ceset olduğu ortaya çıktı.
Soğuk hava yüzünden deformasyona uğrayamayan cesetler halkı salgın tehlikesi ile baş başa bırakıyordu. Bu sebeple bilim adamları burada defin işlemi gerçekleştirmeyi yasaklamış durumda. Kanunen bu kasabada ölmek yasak.
Svaziland Svaziland, Afrika kıtasının güneyinde yer alan ve denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Swaziland diktatörlükle yönetilen ve ortalama insan ömrünün 30-35 yaş arası olduğu bu ülke.
Ülkede kadınlar ikinci sınıf vatandaş erkeklerle aynı haklara sahip olmayan kadınların iç çamaşırı giymesi yasak.