Bununla birlikte, ayakkabılar özellikle kirliyse, çamaşır makinesine koymadan önce ön işlemden geçirmek gerekir. Bu nedenle, her zaman olduğu gibi dış tabanı yıkamaya ek olarak, iç tabanı çıkarmanız gerekir. Bu sayede ayakkabı, bağcıkların altında kalan kısımda bile, daha kolay kirlendikleri yer olsa bile, her yerde ve sorunsuz bir şekilde “yıkanabilecektir”.
Süper sterilize edilmiş ayakkabılara sahip olmak için, onları çamaşır makinesine koymadan önce, gece boyunca kabartma tozu ve su karışımına batırmalısınız.
Geceden sonra ayakkabılar hafif bir deterjanla yıkanarak çamaşır makinesine güvenle yerleştirilebilir. Yıkamanın 30 dereceden yüksek olmamasını tavsiye ederim.
Ayrıca uygun olmadığı için santrifüjü asla kullanmamalısınız. Onları iyice ve kısa sürede kurutmak için havaya koymanız yeterlidir. Ayakkabılar yumuşaksa, kumaşın sıkılaşmasını önlemek için, yerleştirilecek çok kalın kağıt kullanılması gerekir, bu nedenle kurutma sırasında ayakkabının şeklini koruyacak şekilde kullanılır.
Bununla birlikte, ön işlemden önce, ayakkabının yapıldığı malzemeye her zaman dikkat edilmesi gerektiği açıktır. Aslında, beyaz ayakkabılar, önce bir leke çıkarıcı ile muamele edilirse ve daha sonra çamaşır makinesine yerleştirilirse, kaçınılmaz olarak lekelenecektir.
Lekeleri çıkarmak için üzerlerine kabartma tozu dökmeniz ve ardından aşındırıcı olmayan bir süngerle temizlemeniz gerekir. Ya da gece boyunca bulaşık deterjanı içeren bir küvette bekletebilirsiniz.
Sonuç olarak, tuval ve plastikten uzak malzemeler için özel teknikler kullanılmalıdır. Bununla birlikte, çoğu zaman bir silgi lekeleri de çıkarabilir veya basit bir kuru temizleme de harikadır.
İyi temizlik.